Läggs ner!

Denna sida läggs ner och en ny är under uppbyggnad, därmed uppdateras inte denna längre!

Publicerat i Favoriter | Kommentarer inaktiverade för Läggs ner!

Dåligt med uppdateringar!

Lagret är påfyllt med foder, misstänker att vi nog säljer den billigaste lucernen som finns i landet just nu, pellets utan melass, 25 kg säckar.
Hemma finns även potatisprotein, Vitafor Derby (uppblött en utmärkt mash), Vitafor Total, Vitafor Solid, Vitafor Avel, fodersalt och kalkstensmjöl.

Jag hjälper Er även med foderstatsberäkningar! Se här!

Lite förändringar på hästfronten är det, My Yavin ägs numera till hälften av Samuel Rehn och tränas av honom.

Årsfölet Yakuza (Pato – Västerbo Divine) är såld till Tomas Rosén, Västerbo Divine betar på de evigt gröna ängarna.

Jungle Belle såldes i våras dräktig till Marie Johansson (Stuteri C.G.), hon fick ett stoföl efter Pato.

Yash och Yard såldes i våras till Peter Törnqvist, där de nu är körda några månader och nu har de ett lugnt liv som valacker, kan koncentrera sig fullt ut på sitt jobb. Peter & Veronika är väldigt nöjda med dem hittills!

Fotar gör jag ganska mycket och försöker att utvecklas hela tiden!

Publicerat i Favoriter | Kommentarer inaktiverade för Dåligt med uppdateringar!

Yetsye vann!

I måndags kväll vann min uppfödning Yetsye (f. 2014 e. Jaded – Jungle Belle) i sin sjunde start!

Det var i ett STs Unghästserie för ston på Mantorp med 50.000 kr i förstapris, hon fick ett lopp i tredje invändigt, som blev vinnarhålet genom sista sväng och luckan kom när de svängde in på upploppet. Hon vann enkelt med Magnus Jakobsson i sulkyn på 1.16,1aM, vilket är nytt rekord.

Äger gör pappa Anders Welén (som även tränar) & Ewa Snellman Welén.

Se loppet!

Publicerat i Favoriter | Kommentarer inaktiverade för Yetsye vann!

Bellas avkommor!

På tisdag startar Yetsye igen, i ett treåringslopp på Eskilstuna för ston, hårda hästar emot denna gång, vi hoppas att hon kan ta spets och ryckhuva ska provas för första gången. Magnus Jakobsson kör henne för första gången!

I fredags startade Ujiji med ägaren och tränaren Markus Bergström i sulkyn på Solvalla. De hade verkligen ingen tur, ett under att hon travar från start, då hon får en konkurrents sulkyhjul under magen, kommer förstås iväg bland de sista från spår ett. Sedan störd igen på sista bortre långsidan, på upploppet ser det ut som att hon har krafter kvar, men hästar i vägen, så det blev inga pengar. Nästa gångare!
Tack för bilden Lena Emmoth!

Ujiji (Conway Hall – Jungle Belle)
foto. Lena Emmoth

 

 

 

 

 

 

 

Den sjunde oktober startade Sound of Music S i  Rovaniemi, Finland, dit han är exporterad, han hade spår tio bakom bilen och gjorde ett kanonlopp som målfotoslagen tvåa, han stod i 35 gånger pengarna, den som vann var favorit och gav 1,70.
Det var Sound of Music S, sjätte andraplats i år, på sexton starter, han har totalt 11 andraplatser på 35 starter, två segrar och en tredje, så platsprocenten blir ganska hygglig! Resultat

Publicerat i Favoriter | Kommentarer inaktiverade för Bellas avkommor!

Yetsye startade igår!

Igår var min uppfödning Yetsye (Jaded – Jungle Belle) femma på Solvalla, hon fick ett lopp i tredje invändigt och fick aldrig fritt, nära galopp på upploppet då hon slog i huvudet i hjälmen på kusken framför, men hon vill verkligen trava!
Nu har hon sprungit in 36.200 kr på fyra starter, rekordet är 1.17,6M!
Foto: Ewa Snellman Welén

Publicerat i Favoriter | Kommentarer inaktiverade för Yetsye startade igår!

Liten rapport!

Tango underpresterade i tisdags och vi bestämde oss för att ge upp med honom, Micky som frågade redan i fjol om hon fick leasa honom, hörde av sig dagen efter igen och frågade om hon fick leasa honom.
Nu har hon köpt honom i stället, och jag tror inte han kan få ett bättre hem, han kommer att bli behandlad som en kung, hon körde från Skåne på torsdag morgon och hämtade honom! Lycka till Micky! Kapacitet finns!

Ezther debuterade i tisdags och hon blev sexa, hon blev lite stänkrädd och kom inte in i rytmen riktigt första varvet, sedan blev hon skitnödig 600 kvar och tappade ett par längder, hon gick mycket starkt över upploppet, travade strax under 1.16 sista varvet, 1.18,0M blev hennes tid. Peter Törnqvist körde både henne och Tango!

 

 

 

 

Replique fick följa med till Romme på torsdagen och 1.23 provloppet blev inställt, så hon fick träna med tvååriga Bravo Rico, Replique gick utvändigt med Ann-Charlotte Arnesson i sulkyn, de travade distansen på 1.21,5. Nu är det dags att anmäla Replique till kval!

Publicerat i Favoriter | Kommentarer inaktiverade för Liten rapport!

Music i Finland

Jungle Belles son Sound of Music S (e. Revenue), har på sina fem sista starter varit tvåa fyra gånger, så nu håller vi tummarna för seger i nästa start, den 28:e!

 

Publicerat i Favoriter | Kommentarer inaktiverade för Music i Finland

Bilder

Idag har flera av hästarnas gallerier blivit uppdaterade!

Publicerat i Favoriter | Kommentarer inaktiverade för Bilder

Yetsye

I fredags gjorde Yetsye (e. Jaded – Jungle Belle) sin första start som treåring, en start som tvååring!
Hon har under senvintern och våren haft problem med ömma hovleder fram, men nu är hon full form!
I loppet hamnade hon i vinnarhålet och blev därifrån tvåa, åt den vinnande Mia Sånna som gick i spets fanns inget att göra. Torbjörn Jansson körde och hon travade 1.17,6 M.
Pappa Anders Welén tränar och deläger tillsammans med sin fru Ewa Snellman Welén.

Publicerat i Favoriter | Kommentarer inaktiverade för Yetsye

Tango på gräsmattan!

Tango fick gå på gräsmattan och bli fotad igår kväll!

Publicerat i Favoriter | Kommentarer inaktiverade för Tango på gräsmattan!